Dommelroute praktisch

8 - 15u

Inschrijven-Vertrekken

8:00 - 15:00

op de 4 stopplaatsen Stermolen Eksel , Vliegbasis (Kleine-Brogel), De Lage Kempen (Hechtel-Eksel), Helchteren-Ter Dolen.

4 euro

Deelnameprijs is beperkt tot 4 luttele euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

23-25-28-46-48-58 km

Neem deel aan de korte route (25 km vanuit Vliegbasis Kleine-Brogel , Stermolen Eksel, of waag je aan een grotere route (-61 km)

4 x vertrek

Vliegbasis Kleine-Brogel, Stermolen Eksel, De Lage Kempen, Helchteren-Ter Dolen

Wedstrijd

Neem deel aan 3 van de 4 fietstochten van Fietsen&Genieten en maak kans op
- één van de twee elektrische fietsen, geschonken door Gilbert Boutsen
- één van de vier meerdaagse fietsvakanties, geschonken door de Zigeuner - één van de drie bungalowangementen, geschonken door Center Parcs.

hbvl zendamateurs
Afgelopen zondag 20 september organiseerde de Fifty One Club de Dommel uit Peer een fietstocht door de prachtige natuur rond Hechtel-Eksel, Peer, en Kleine Brogel. Als deelnemer aan deze Dommelroute kon je kiezen uit 2 start en stopplaatsen: namelijk de Stermolen in Eksel of de Vliegbasis van Kleine-Brogel en of je nu 25, 40 of 50km wilde afleggen.

De fietsers die vertrokken en aankwamen aan de start en stopplaats van de Stermolen te Hechtel Eksel konden een bezoekje brengen aan de West Limburgse zendamateurs die ook op het terrein van molen aanwezig waren met hun zendstation. Op 20 september vond namelijk ook de jaarlijkse belgische Molencontest plaats. De Molencontest is een wedstrijd waar zendamateurs zoveel mogelijk andere collega-zendamateurs aan andere molens in Belgie proberen te bereiken met hun zendapparatuur. De club die de meeste molens en zendamateurs kan werken, krijgt een award (een beker).
“Nog nooit hebben we zoveel mensen tijdens een molen activatie kunnen begroeten als deze keer. Onze hele voorraad met flyers van hoe je zendamateur kan worden was na een tweetal uren al uitgedeeld. Deze Dommelroute was werkelijk het ideale middel om ons rijk belgisch molen patrimonium en het zendamateurisme onder de aandacht van de mensen te brengen”, volgens Eric Emmers, de voorzitter van de West Limburgse zendamateurs. Daarom wenst Eric Emmers de Fifty One Club de Dommel te bedanken voor de prachtige organisatie waardoor zijn radioclub zoveel aandacht heeft gekregen.
Ten slotte wil Eric Emmers de voorzitter van de West Limburgse Radioamateurs ook nog molenaar Erwin Hamers een schouderklopje geven voor al zijn hulp en voor al het advies om alles in goede banen te leiden tijdens deze jaarlijkse molen contest en de Dommelroute.

 

Dommelroute 2021 - 4 startplaatsen !

Over Dommelroute

Een initiatief van de 51 de Dommel, de gemeente Hechtel-Eksel en Vliegbasis Kleine-Brogel. Het mooiste moment van het jaar, het einde van de zomer, al fietsend de prachtige natuur verkennen.

Volg Ons

 FACEBOOK 51 DE DOMMEL

Contact Info

  info(@) dommelroute.be
  +binnenkort
  +binnenkort
  secretariaat Dommelroute

Our Map

Bekijk de routes