De leukste fietstocht

van het fietsseizoen!

"Het mooiste moment van het jaar, het begin van de zomer, al fietsend de prachtige natuur verkennen. Een ontspannen beleving voor jong en oud"

De kleurrijke bossen, uitgestrekte natuurgebieden. Ontdek de groene gemeentes Hechtel-Eksel, Kleine-Brogel, Peer en Houthalen-Helchteren en geniet van comfortabele fietsroutes en plezante stopplaatsjes. Stop eventjes om spectaculaire vliegtuigen te spotten aan de rand van vliegbasis Kleine-Brogel, breng een bezoek aan Brouwerij Ter Dolen of De Stermolen. Een primeur is het gloednieuwe fietsen door de bomen!.

Leuke hapjes en gezellige drankjes maken de dag compleet. Neem deel aan de korte route (25-33 km) of waag je aan de grotere routes (35-52-62 km).
Er zijn mooie prijzen voor deelnemers die het parcours voltooien. De prijzen zijn een samenwerking met Fietsen en Genieten.

Dommelroute Startplaatsen

Vliegbasis

Vliegbasis Kleine-Brogel

Alle vliegtuigen, ooit in gebruik geweest op de vliegbasis, kunnen worden bewonderd.

Meer details

Stermolen Eksel

Stermolen Hechtel-Eksel

Startplaats aan de nieuwe Brasserie de Meule, tegenover de Stermolen

Meer details

 

Fietsen door de bomen

De Lage Kempen

ontdek het gloednieuwe en adembenemende Fietsen door de Bomen

Meer details

Ter Dolen

Ter Dolen - Helchteren

Kasteel De Dool met de ambachtelijke brouwerij.

Meer details

 

Het Goede Doel

Fifty One Club de Dommel

Door je deelname draag je bij aan de diverse goede doelen die gesteund worden door Fifty One Club de Dommel uit Peer. (Steun aan minderbedeelden, lokale verenigingen, mindervaliden, ..)

Voorbeelden van goede doelen

Home Monsheide VZW, St. Vincentiusvereniging,  Chiro Peer, dagactiviteitencentrum 't Net, schoolbus van Peer, Special Olympics,...


logo de dommel 51

Langs rustige fietswegen !

 

Dommelroute stopplaatsjes

koffie

Spotters

Vliegtuigen spotten aan de vliegbasis

Stermolen

Stermolen

Eksel- molen in werking

Meer info

bankje zitten

Rustpunten

Rust even uit op een bankje

 

 

De Zoete Kempen

De Zoete Kempen

Ontdek het gloednieuwe Fietsen door de bomen

Ter Dolen

Brouwerij

Ter Dolen - Helchteren

Meer info

smullen

Fietsen

Genieten van de natuur

 

 

hbvl zendamateurs
Afgelopen zondag 20 september organiseerde de Fifty One Club de Dommel uit Peer een fietstocht door de prachtige natuur rond Hechtel-Eksel, Peer, en Kleine Brogel. Als deelnemer aan deze Dommelroute kon je kiezen uit 2 start en stopplaatsen: namelijk de Stermolen in Eksel of de Vliegbasis van Kleine-Brogel en of je nu 25, 40 of 50km wilde afleggen.

De fietsers die vertrokken en aankwamen aan de start en stopplaats van de Stermolen te Hechtel Eksel konden een bezoekje brengen aan de West Limburgse zendamateurs die ook op het terrein van molen aanwezig waren met hun zendstation. Op 20 september vond namelijk ook de jaarlijkse belgische Molencontest plaats. De Molencontest is een wedstrijd waar zendamateurs zoveel mogelijk andere collega-zendamateurs aan andere molens in Belgie proberen te bereiken met hun zendapparatuur. De club die de meeste molens en zendamateurs kan werken, krijgt een award (een beker).
“Nog nooit hebben we zoveel mensen tijdens een molen activatie kunnen begroeten als deze keer. Onze hele voorraad met flyers van hoe je zendamateur kan worden was na een tweetal uren al uitgedeeld. Deze Dommelroute was werkelijk het ideale middel om ons rijk belgisch molen patrimonium en het zendamateurisme onder de aandacht van de mensen te brengen”, volgens Eric Emmers, de voorzitter van de West Limburgse zendamateurs. Daarom wenst Eric Emmers de Fifty One Club de Dommel te bedanken voor de prachtige organisatie waardoor zijn radioclub zoveel aandacht heeft gekregen.
Ten slotte wil Eric Emmers de voorzitter van de West Limburgse Radioamateurs ook nog molenaar Erwin Hamers een schouderklopje geven voor al zijn hulp en voor al het advies om alles in goede banen te leiden tijdens deze jaarlijkse molen contest en de Dommelroute.

 

Over Dommelroute

Een initiatief van de 51 de Dommel, de gemeente Hechtel-Eksel en Vliegbasis Kleine-Brogel. Het mooiste moment van het jaar, het einde van de zomer, al fietsend de prachtige natuur verkennen.

Volg Ons

 FACEBOOK 51 DE DOMMEL

Contact Info

  info(@) dommelroute.be
  +binnenkort
  +binnenkort
  secretariaat Dommelroute

Our Map

Bekijk de routes