De leukste fietstocht

van het fietsseizoen!

"Het mooiste moment van het jaar, het begin van de zomer, al fietsend de prachtige natuur verkennen. Een ontspannen beleving voor jong en oud"

De kleurrijke bossen, uitgestrekte natuurgebieden. Ontdek de groene gemeentes Hechtel-Eksel, Kleine-Brogel, Peer en Houthalen-Helchteren en geniet van comfortabele fietsroutes en plezante stopplaatsjes. Stop eventjes om spectaculaire vliegtuigen te spotten aan de rand van vliegbasis Kleine-Brogel, breng een bezoek aan Brouwerij Ter Dolen of De Stermolen. Een primeur is het gloednieuwe fietsen door de bomen!.

Leuke hapjes en gezellige drankjes maken de dag compleet. Neem deel aan de korte route (25-33 km) of waag je aan de grotere routes (35-52-62 km).
Er zijn mooie prijzen voor deelnemers die het parcours voltooien. De prijzen zijn een samenwerking met Fietsen en Genieten.

Dommelroute Startplaatsen

Vliegbasis

Vliegbasis Kleine-Brogel

Alle vliegtuigen, ooit in gebruik geweest op de vliegbasis, kunnen worden bewonderd.

Meer details

Stermolen Eksel

Stermolen Hechtel-Eksel

Startplaats aan de nieuwe Brasserie de Meule, tegenover de Stermolen

Meer details

 

Fietsen door de bomen

De Lage Kempen

ontdek het gloednieuwe en adembenemende Fietsen door de Bomen

Meer details

Ter Dolen

Ter Dolen - Helchteren

Kasteel De Dool met de ambachtelijke brouwerij.

Meer details

 

Het Goede Doel

Fifty One Club de Dommel

Door je deelname draag je bij aan de diverse goede doelen die gesteund worden door Fifty One Club de Dommel uit Peer. (Steun aan minderbedeelden, lokale verenigingen, mindervaliden, ..)

Voorbeelden van goede doelen

Home Monsheide VZW, St. Vincentiusvereniging,  Chiro Peer, dagactiviteitencentrum 't Net, schoolbus van Peer, Special Olympics,...


logo de dommel 51

Langs rustige fietswegen !

 

Dommelroute stopplaatsjes

koffie

Spotters

Vliegtuigen spotten aan de vliegbasis

Stermolen

Stermolen

Eksel- molen in werking

Meer info

bankje zitten

Rustpunten

Rust even uit op een bankje

 

 

De Zoete Kempen

De Zoete Kempen

Ontdek het gloednieuwe Fietsen door de bomen

Ter Dolen

Brouwerij

Ter Dolen - Helchteren

Meer info

smullen

Fietsen

Genieten van de natuur

 

 

Afgelopen dinsdag 8 maart werden de winnaars van de Dommelroute 2016 door serviceclub Fifty One De Dommel in aanwezigheid van gedeputeerde Igor Philtjens in de bloemen gezet. In 2015 organiseerde Fifty One De Dommel voor het eerst deze fietstocht in het kader van “Belgian Cycling Weekend”. Center Parcs (Erperheide) had deze rechten gekocht voor 3 jaar en was nog op zoek naar een partner om een gezinsfietstocht te organiseren. Het cycling weekend kaderde in 20 jaar Fietsparadijs Limburg. Als je weet dat “fietsknooppunt nr 1” aan de ingang van Erperheide gelegen is en deze fietstocht tevens een promotie is voor het Fietsroutenetwerk Limburg, dan voel je dat de cirkel rond is.

Fifty One De Dommel bestaat inmiddels 15 jaar en organiseert elk jaar drie evenementen. In 2016 was dat Walk the Lyme, Kerstmarkt en Dommelroute. Dankzij het groot aantal deelnemers kon de serviceclub in december meer dan 16.000 € schenken aan goede doelen: St.-Vincentius Peer, nieuwe Chirolokalen Hechtel, schoolbus, mantelzorg, Xander Bikers Team, laptops voor huiswerkbegeleiding enz.
De Dommelroute 2016 was net als in 2015 weer een grandioos succes. Gisteravond werden de 36 winnaars in de bloemetjes gezet. 25 gelukkigen wonnen en dagticket voor Erperheide of Vossemeren. 10 gezinnen ontvingen een jaarabonnement voor Bokrijk en de hoofdprijs was een weekend Center parcs in een park naar keuze.


Ook in 2017 organiseert Fifty One De Dommel voor het 3de jaar op rij terug de Dommelroute. Dat gebeurt op zondag 17 september in de vertrouwde 4 Dommelhuizen: Ter Dolen, Stermolen Eksel, Vliegbasis Kleine Brogel en de Watersnip Koersel. 

Tot ziens op de volgende editie: zondag 17 Sep 2017 

 

Over Dommelroute

Een initiatief van de 51 de Dommel, de gemeente Hechtel-Eksel en Vliegbasis Kleine-Brogel. Het mooiste moment van het jaar, het einde van de zomer, al fietsend de prachtige natuur verkennen.

Volg Ons

 FACEBOOK 51 DE DOMMEL

Contact Info

  info(@) dommelroute.be
  +binnenkort
  +binnenkort
  secretariaat Dommelroute

Our Map

Bekijk de routes